Château de Minière

Wij hebben voor u in ons assortiment Bourgueil AOC  :
Wijncultuur: In conversie naar biologische landbouw en wijnmaken
Druif: 100% Cabernet Franc

Vignes Centenaires de Minière

Erg solide rode wijn van onze 100 jaar oude wijnstokken die 2 jaar gerijpt zijn in een vat, met een erg goede mogelijkheid om lang te blijven liggen, ideaal bij wild. 100% Cabernet Franc.

Kleur en type: Stille rode wijn

Proefnotities: Diep intens van kleur. Neus met toetsen van cassis en gebrande toetsen. De aanzet in de mond is zowel fris als met duidelijke structuur. Een lange afdronk met aroma’s van kruiden en leder.

Wijn en spijs: Een gastronomische wijn. Voor rood vlees, gebakken of gegrild. Gerechten met gereduceerde en geconcentreerde saus, wild en stoofpotjes.

Château de Minière

Bewaarwijn van 100-jarige wijnstokken, wordt 2 jaar op nieuwe en gebruikte eiken vaten bewaard. Dieprode kleur, expressieve neus, aroma van zwart fruit en vanille. Krachtige en complexe wijn met lange afdronk. Aan te raden bij gegrild vlees, wild en geconcentreerde sauzen.

Kleur en type: Stille rode wijn

Proefnotities: Intense kleur. Een neus met toetsen van framboos, cassis en rijp fruit. Een frisse en gestructureerde aanzet in de mond. Een lange afdronk met een fijne kruidigheid en toetsen van rijpe rode vruchten.

Wijn en spijs: Een wijn die vlot drinkt bij gegrild rood vlees en stoofpotjes. Combineer dit ook gerust in het wildseizoen, zoals met fazant of hert.

Bulles de Minière rosé

Droge rosé « pétillant naturel » (méthode ancestrale), één gisting op fles zonder toevoeging van gist of suiker. Lichte rosé kleur. Expressieve fruitige neus. Feestelijke wijn voor aperitief en desserts, maar ook bij lichte gerechten.

Kleur en type: Rosé, “pétillant naturel”

Proefnotities: Intense kleur. Zeer aromatische neus van aardbei en framboos en met mineraliteit. Een frisse en gestructureerde aanzet in de mond. De afdronk is lang en zeer aromatisch met toetsen van kruiden en rijp fruit.

Wijn en spijs: Feestelijke wijn als aperitief, cocktail en bij desserts. Combineert ook goed met rauwe vis of vis in papillot.


 

 


© Copyright - LIKOVIN - - Sitemap - All Rights Reserved facebook